سينابون(فطائر القرفة) _ Cinnamon Rolls
السينابون او فطائر القرفه من اشهي واحلي الحلويات وانتشرت في الفتره الاخيره بشكل ملحوظ وباسعار مرتفعه ويعتقد البعض بانها من الوصفات الصعبة لكن من اليوم ستعرفون كم هي سهله ولكنها تحتاج لتركيز قليل جدا وبعدها نعمل اجمل سينابون في المنزل اطعم واجمل من افخم مطعم
المكونات
- 2/1 كوب زبده
- 5اكواب دقيق
- 2كوب حليب
- 2/1كوب سكر
- 2بيضه
- 1ملعقة بيكنج بودر
- 1ملعقة صغيرة ملح
- 1ملعقة كبيرة خميرة
المكونات
الخطوات
نضع الزبده والحليب علي نار هادئه حتي الذوبان مع الحليب مع التقليب المستمر بملعقة خشب
نضع السكر علي الخميره في معلقتين حليب
نضع المواد الجافه ونخلطها سويا
بعد اختبار الخميره نضع جميع المواد في العجانه اوبوله ونعجنها بالايد لمده لاتقل عن 10 دقائق ونضيف البيض واحده بواحده
ثم نغطي العجينه بقماشه ونتركها في مكان دافي لمدة ساعة حتي تتخمر ويتضاعف حجمها
حتي تتخمر العجينه نقوم بتجهيز الحشو
المكونات
- 4/3كوب زبدة طريه
- 4/3كوب سكر بني او 2/1كوب سكر و4/1كوب عسل اسود
- 2ملعقة قرفة
- 2ملعقة كاكاو خام
بعد ان تتخمر العجينه نفردها علي شكل مستطيل ونضع عليها الزبده والسكر البني والكاكاو ونراعي ان يكون رش المواد بشكل متناسب ومتساوي
ثم نقوم بلفها علي شكل رول ونقطعها لقطع متساويه وفي قالب مدهون بمادة دهنية
نضع قطع السينابون ونضعه في مكان دافي مره اخري نصف ساعة حتي يتخمر مره اخري
نشغل الفرن علي درجة حرارة180درجة وبعد ان يتخمر السينابون نضعه في الفرن لمده من 25-30 دقيقة حتي يصبح لونه بني ذهبي
وفي هذا الوقت نستطيع تحضير التوبنج(الصوص) الذي يوضع علي السينابون
المكونات
- 1كوب سكر بودر
- 4قطع جبنه كريمي بدون طعم
- 2ملعقة حليب
- 1ملعقة فانيليا
وبالمضرب اليدوي نخلط المكونات وبعد خبز السينابون نضع الصوص وبكده نكون عملنا احلي سينابون وباسهل طريقة
طريقه تحفة
ردحذفشكرا
حذفبجد جميل جداً 👌والطريقه سهله اوي
ردحذفشكرا جدا
حذفوصفه روعه 🌸💜
ردحذفشكرا جدا
حذفVery beautiful
ردحذفشكرا
حذفطريقة روعة ولا أسهل
ردحذفطريقه جميله اوي ماشاء الله
ردحذف